Мельник Тарас Сергійович

Мельник Тарас Сергійович

Тарас Мельник народився народився 19 вересня 1999 року в селищі Віньківці Хмельницької області.

Навчався у Хмельницькій СЗОШ №1, ходив до художньої школи. Закінчив Хмельницький національний університет. Очолював студентську раду факультету технологій та дизайну. Був графічним дизайнером. Мав власну фотостудію.

Під час Революції Гідності Тарас ще навчався в школі, але брав активну участь в подіях на хмельницькому майдані.

До лав Збройних сил України доєднався на початку повномасштабного вторгнення добровольцем, коли йому було 22 роки. Воїн дуже пишався тим, що пройшов з нульовим військовим досвідом і отримав звання бойового офіцера за свої заслуги в боях.

Мав звання «Молодший лейтенант».

Служив на Херсонському, Харківському й Донецькому напрямках. На Харківському напрямку був взводним офіцером, на Донецькому — заступником командира роти.

Під час чергового завдання Тарас Мельник виявив бажання піти з побратимами, не міг їх залишити самих, адже відчував відповідальність за підлеглих.

Загинув Тарас Мельник під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Старомайорське Донецької області 24 березня 2024 року.

Тарасу Мельнику було лише 24 роки…

У нього залишилися дружина, батьки й двоє молодших братів.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

За сумлінну службу відзначений нагрудним знаком «105 окрема бригада ТРО», медаллю «За хоробрість в бою» посмертно, відзнакою начальника регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід» посмертно.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!