Перець Олександр Станіславович

Перець Олександр Станіславович

Олександр Перець народився 25 червня 1971 року у селі Бедриківці Городоцького району Хмельницької області.

Закінчив Бедриковецьку середню школу. Олександр завжди відзначався активною участю у спортивних заходах. Він був гравцем футбольної команди села. Цікавився історією та географією, був допитливий та любив багато читати. У 1988 році вступив до Кам'янець-Подільського СПТУ №15, де отримав спеціальність електрика з обслуговування промислового електрообладнання. Після цього Олександр працював на заводі в Києві, але в 1990 році вирішив вступити на військову службу. Він пройшов службу в Німеччині та повернувся додому, одружився. У 2003 році Олександр вступив до Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, де навчався на факультеті фізичної культури.

Перед повномасштабною війною Олександр жив у місті Хмельницькому, працював будівельником.

У перший же день війни добровольцем доєднався до хмельницького батальйону територіальної оборони, молодший сержант.

Загинув воїн у бою з рашистськими загарбниками 11 травня 2022 року біля села Богородичне на Донеччині.

Майже два роки Олександр вважався зниклим безвісти. І лише 16 квітня 2024 року після року і 11 місяців сім'я отримала підтвердження експертизи ДНК про його загибель.

Тепер Олександру навіки 50 років…

В нього залишилися дружина, дві доньки та батьки.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!