Новини

До проекту рішення міської ради, що стосується встановлення обмежень щодо продажу та споживання алкогольних і слабоалкогольних напоїв, внесено зміни

21 листопада цього року відбулося відкрите обговорення проекту рішення регуляторного акта – проекту рішення міської ради «Про встановлення обмежень щодо продажу та споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Хмельницького» за участі керівників, працівників структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, фізичних осіб - підприємців, працівників підприємств міста, представників громадських організацій, правоохоронних органів. Під час активного обговорення проекту документа були висловлені різні пропозиції та зауваження. 25 листопада проект рішення також розглядався на засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики та дерегуляції, яка теж надала свої пропозиції.

Врахувавши пропозиції, висловлені на відкритому обговоренні та засіданні постійної комісії, до проекту рішення внесено зміни, зокрема, що стосуються часового обмеження продажу алкогольних напоїв. Зокрема, пропонується заборонити на території міста Хмельницького продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових з 22.00 до 10.00 години ранку в об’єктах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства). Нагадаємо, наразі продаж алкоголю заборонений з 22-ої до 11-ої години.

У встановленому Кабінетом Міністрів України порядку, проект рішення має бути розглянутий Державною регуляторною службою України.

 

Проект регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення обмежень щодо продажу та споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Хмельницького». оприлюднюється для обговорення, відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Проект розроблений з метою обмеження шкідливого впливу споживання алкогольних напоїв, пропаганди здорового способу життя, посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення.

З повним текстом проекту рішення та аналізу регуляторного впливу можна ознайомитися на офіційному сайті Хмельницької міської ради, у розділі «Регуляторна політика» («Для бізнесу» - «Регуляторна політика»).

Зауваження та пропозиції від населення міста приймаються в письмовій формі протягом одного місяця (30 календарних днів) з дня оприлюднення вищезазначеного проекту та аналізу регуляторного впливу за адресою його розробника: управління торгівлі Хмельницької міської ради, м. Хмельницький, вул. Грушевського, 88, тел.: 65-11-41, електронна адреса: [email protected]

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!