Новини

Програма співфінансування дозволяє хмельничанам покращити житлові умови, залучивши кошти із міського бюджету

Хорошим прикладом співпраці влади та громади є капітальний ремонт даху будинку на вулиці Свободи, 30. Мешканці будинку взяли участь в програмі співфінансування та покращили свої житлові умови, витративши лише 11 тисяч гривень, решту було сплачено за рахунок міського бюджету. В рамках виконаних робіт стару шиферну покрівлю багатоквартирного будинку повністю замінено на сучасну.

Нова Програма співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків міста Хмельницького, розрахована на 2020-2024 роки, а також Порядок виконання та фінансування її заходів були затверджені на сесії міської ради. На реалізацію Програми з бюджету міста планується виділити 75 млн грн. Аби скористатися Програмою співфінансування, необхідно звернутися до управління житлово-комунального господарства міської ради за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 1, тел.: 79-57-65, 65-79-57.

Відповідно до програми частина коштів фінансується з міського бюджету, решту сплачують мешканці багатоквартирних будинків. Частка мешканців у співфінансуванні залежить від віку будинку: від 10 до 25 років співвідношення становитиме 40% (з міського бюджету) на 60 % (сплачують мешканці); від 25 до 50 – 60% на 40%; старші 50 років – 80% на 20%. Чим старший будинок, тим менше доведеться сплачувати мешканцям багатоповерхівки.

Фінансування з бюджету на роботи з ремонту житлового будинку у розмірі, що дорівнює 100%, передбачається у випадках, коли невиконання робіт може призвести до аварійного стану будинку.

Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!