Новини

У мікрорайоні Ружична відкрили мобільний бібліотечний пункт

У мікрорайоні Ружична відкрили мобільний бібліотечний пункт бібліотеки-філії №7 Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади. Він обслуговуватиме читачів мікрорайону двічі на тиждень: у вівторок (з 9.00 до 12.00) та у четвер (з 14.00 до 17.00). Книги замовлятимуть з фонду бібліотеки-філії №7, який складає понад 38 тисяч видань для дітей та дорослих.

Ідея створення книгозбірні у цьому мікрорайоні належить його мешканцю Едуарду Нікітіну. Ружична досить велика, тут проживає понад три тисячі людей, є школа та садочок, а бібліотеки не було вже цілих 20 років. До найближчої ж книгозбірні (а це якраз і є філія №7, що по вулиці Інститутській, 8) доїхати складно, особливо людям пенсійного віку.

Аби відкрити бібліотеку, мешканці мікрорайону звернулися з проханням до міського голови Олександра Симчишина, якому у 2020 році надіслали відповідне електронне звернення. Ініціативу жителів Ружичної підтримали і депутати міської ради. 21 квітня цього року сесія міської ради затвердила Статут Централізованої бібліотечної системи Хмельницької територіальної громади, у якому бібліотечний пункт бібліотеки-філії №7 (за адресою – вул. Кам’янецька, 172) увійшов до переліку книгозбірень громади.

Відкриття мобільного бібліотечного пункту для обслуговування мешканців мікрорайону Ружична відбулось у рамках реалізації Програми розвитку Хмельницької міської територіальної громади у сфері культури на 2021-2025 роки «Нова лінія культурних змін».

На святкову подію запросили школярів місцевої загальноосвітньої школи №19. Для них влаштували вікторини, запропонували повідгадувати загадки, організували ігри. Також дітвора отримала книжкові та солодкі подарунки.

Досить символічним виявився той факт, що бібліотечний пункт у Ружичній створили в тому ж приміщенні, в якому ще у другій половині ХІХ століття на базі земської школи було сформовано невеличку бібліотеку.

Мікрорайон поповнився новим культурно-інформаційним простором, у якому її жителі зможуть брати книги, спілкуватися, обмінюватися думками та організовувати своє дозвілля.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!