Звіт за результатами громадського обговорення пропозиції щодо присвоєння проїзду, що сполучає вул. Січових стрільців та вул. Лісогринівецьку, назви «проїзд Січових стрільців»

Організатор громадського обговорення: топонімічна комісія, управління організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради.

Громадське обговорення проводилось від 17 березня до 17 травня 2023 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 року №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» у формі електронної консультації.

Зміст питання, що виносилося на громадське обговорення – пропозиція щодо присвоєння проїзду, що сполучає вул. Січових стрільців та вул. Лісогринівецьку, назви «проїзд Січових стрільців».

Пропозиція внесена управлінням комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради у зв’язку із необхідністю присвоєння назви новоствореному проїзду та розглянута на засіданні топонімічної комісії 15 березня 2023 року.

Пропозиція щодо найменування новоствореного проїзду на честь Січових стрільців обґрунтована доцільністю вшанування на території Хмельницької міської громади подвигу Українських Січових стрільців – військових формувань армії Української Народної Республіки, борців за незалежну Українську державу під час визвольних змагань 1917-1921 років, а також тим, що проїзд примикає до вулиці Січових стрільців.

Обговорення відбувалось на Платформі електронної демократії «Консультації з громадськістю»;

Участь у обговоренні взяв один учасник, який підтримав пропозицію щодо присвоєння проїзду, що сполучає вул. Січових стрільців та вул. Лісогринівецьку, назви «проїзд Січових стрільців».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!