Кудла Андрій Олегович

Кудла Андрій Олегович

Андрій Кудла народився 23 жовтня 1990 року в м. Хмельницькому.

З дитинства Андрій був добрим, спокійним, сором’язливим, завжди готовим прийти на допомогу.

У 2008 році закінчив Грузевицьку загальноосвітню школу, а в 2011 - Кам’янець-Подільський фаховий коледж будівництва архітектури і дизайну за спеціальністю «Виготовлення будівельних деталей і конструкцій». Продовжив навчання у Вінницькому національно-технічному університеті, де здобув кваліфікацію «Промислове і цивільне будівництво».

У 2014-2015 роках працював майстром будівельної дільниці ТОВ «Вінницька будівельна компанія».

У 2015-2016 роках проходив строкову службу у місті Києві.

З 2016 по 2022 - працював інженером проектувальником ПВКП «БУД-КОНТУР» та ТОВ «Подільський центр будівельно-технічної експертизи» м. Хмельницький.

В квітні 2022 року Андрій був призваний до Збройних Сил України. Службу проходив в  стрілецькому батальйоні. Під час бойових дій проявив себе як мужній, хоробрий воїн, справжній патріот України.

18 серпня 2022 року старший солдат Кудла Андрій Олегович потрапив під артилерійський обстріл в районі населеного пункту Піски Донецької області.

Герой вважався зниклим безвісти.

Лише в 2024 році тіло ідентифікували за ДНК-тестом.

Тепер Андрію навіки 31 рік…

У нього залишився батько.

Поховали Героя на кладовищі с. Грузевиця Чорноострівської селищної територіальної громади.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!