Яцюк Олександр Петрович

Яцюк Олександр Петрович

Олександр Яцюк народився 6 березня 1994 року в селі Пліщин Шепетівського району Хмельницької області.

Закінчив загальноосвітню Пліщинську школу. Згодом вступив до Кам’янець-Подільського коледжу ПДАТУ за професією «агрономія». Після закінчення коледжу вступив до Подільського державного університету.

Під час навчання закінчив військову кафедру, здобув звання «молодший лейтенант». Після навчання Олександр переїхав до Хмельницького. Тут одружився, будував свою сім’ю і працював.

Олександр був надзвичайно щирою людиною, завжди був усміхнений, ніколи не відмовляв у допомозі, був надзвичайно працьовитим, йому завжди все вдавалося за яку б справу він не брався. Був чудовим сім’янином та люблячим і чуйним сином та братом.

З початком повномасштабного вторгнення рф Олександр не задумуючись пішов у військомат.

Під час служби Олександр отримав звання «лейтенант», а згодом – «старший лейтенант». Службу проходив у окремому батальйоні управління Десантно-штурмових військ, був командиром інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти.

Загинув Герой 22 жовтня 2023 року біля н.п. Вербове Запорізької області під час виконання бойового завдання.

Олександру було лише 29 років….

У нього залишилися дружина, батьки і сестра.

За військову звитягу був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно)

Поховали Героя на кладовищі с. Пліщин Шепетівської громади.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!